Criminele uitbuiting is net als arbeidsuitbuiting en seksuele uitbuiting een vorm van mensenhandel. Criminele uitbuiting onderscheidt zich van andere vormen van mensenhandel, omdat het slachtoffer in beeld komt als pleger van een strafbaar feit.
Criminele uitbuiting, er is steeds meer aandacht voor. Ook verschijnen er steeds meer nieuwsartikelen over jonge tieners die ingezet worden als loopjongens voor criminelen.
Maar wat is nou precies criminele uitbuiting? En wist jij dat dit een vorm is van mensenhandel? Na het volgen van het webinar 'Criminele Uitbuiting' op 15 oktober, weet jij de basis over dit fenomeen. Aan bod komt niet alleen de definitie, maar ook de vermoedelijke signalen en belangrijke risicofactoren. Ook belangrijk is jouw rol in de signalering, wat houdt deze rol precies in? Daarnaast gaan we het hebben over wat je kan doen als je eenmaal een vermoeden hebt. Na afloop ontvang je een unieke infographic met handige informatie, deze kan worden verspreid aan collega's en kan je alles nog eens nalezen. Een interessant en leerzaam webinar over een steeds groter groeiend probleem in Nederland!
Dit webinar wordt gegeven door:
Jelske van Leeuwen
Criminologe (BA) & Integraal Veiligheidskundige
Deelnamelink:
Waarom vertoont een jongere thuis agressief of gewelddadig gedrag? Hoe komt het dat ouders hier geen melding van maken of aangifte van doen? Wat hebben de verschillende gezinsleden nodig en waar vind ik goede zorg? Wat zijn de mogelijkheden om het gezin te ondersteunen en hulp te bieden.
Tijdens dit webinar gaat Simone Dust dieper in op dit thema. We gaan in op de achtergronden van dergelijk gedrag, op wat jij zelf kunt doen voor deze doelgroep en wanneer het verstandig is om door te verwijzen. Ook is er aandacht voor wat deze doelgroep vraagt van de ketensamenwerking. Ook is er de mogelijkheid om met elkaar casuistiek te bespreken.
Over Simone Dust
Simone Dust is Orthopedagoog Generalist en trainer bij de Drakentemmers. Daarnaast is zij ruim 25 jaar werkzaam binnen de Forensische Jeugdzorg- en psychiatrie. Zij heeft ruime ervaring in het behandelen van jongeren met delictgedrag en gezinnen waarin sprake is van gewelddadig gedrag van de jongere. Binnen de Waag leidt Simone onder ander jeugdbehandelaren op in een hechtingsgerichte benadering van ouder-kindrelatieproblematiek en gewelddadig gedrag binnen gezinnen.
- Datum 22-10-2024
- Tijdstip: 10.00 - 12.00 uur
- Locatie: online via teams
De Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden organiseren de themabijeenkomst 'Kindermishandeling kent geen kleur', op vrijdag 15 november 2024, als opening van de Week tegen Kindermishandeling 2024. De dag is voor lotgenoten van kindermishandeling, professionals en overige belangstellenden. Net als vorig jaar is het mogelijk om hierbij fysiek in Den Haag of via een livestream aanwezig te zijn. Deelname is gratis.
Met de themadag ‘Kindermishandeling kent geen kleur’ hopen wij een waardevolle bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken van kindermishandeling en het bieden van steun aan slachtoffers. Door bewustwording te creëren over dit belangrijke onderwerp, oog te hebben voor intergenerationele patronen en de impact ervan, ongeacht iemands culturele achtergrond. Samen streven we naar een wereld waarin kindermishandeling geen plaats heeft.
Voor wie
De themabijeenkomst is bedoeld voor lotgenoten, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals binnen gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, GGZ en rijksoverheid.
Datum: vrijdag 15 november 2024
Tijdstip: 10.00 - 16.30 uur
Locatie: zowel Online en fysiek,
vanuit Zinn, Stadspaleis te Den Haag. Er is slechts beperkt fysiek plaats.
Aanmelden voor fysieke deelname: Themadag 'Kindermishandeling kent geen kleur' (formdesk.com)
Het programma
Het programma zal bestaan uit informatieve sessies over de verschillende vormen van kindermishandeling en de hardnekkige patronen die gezinnen gevangenhouden, de impact ervan op slachtoffers en hoe zij hulp kunnen zoeken. Daarnaast zullen ervaringsdeskundigen aanwezig zijn om hun verhaal te delen en slachtoffers een stem te geven. Het programma wordt hier later bekendgemaakt.
Uitnodiging Webinar De Meldcode en de rol van Veilig Thuis 28 november 15:00 – 16:00 uur
| ||||
|